TweetSharp ile Twitter’da Arama İşlemi

Bugün TweetSharp ile Twitter da arama nasıl yapılır onun üzeriden duracağız. Çok basit olmak ile birlikte biraz dikkat ile bunun üzerine giderek daha bir çok uygulama geliştirebilirsiniz. Ben şimdilik size en basitini anlatıp gerisini sizin hayal dünyanıza bırakacağım. Tabi daha sonra bende burada bu uygulama üzerinden daha farklı örnekler ile yeni uygulamalar üzerinde anlatımıma devam edeceğim.

Şimdi ilk Twitter da uygulama oluşturmanız gerekiyor. Bunun için buraya tıklayın. Tabi buraya ulaşabilmek için Twitter kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekmekte. Ben burada applikasyon oluşturmayı anlatmak yerine direk arama nasıl yapılır onun üzerinde duracağım. Uygulama oluşturmak ile bu linkten yardım alabilirsiniz.

Şimdi winforms veya web uyglaması oluşturabilirsiniz Visual Studio da. Oluşturduktan sonra github üzerinden indirmiş olduğunuz dll dosyaları projenize referans olarak eklemeniz gerekmekte. Bu işlemleri yaptıktan sonra artık herşey hazır. Almış olduğunuz Consumer Key, Consumer Secret, Access Token, Access Token Secret bilgileri ile uygulamanızı yazmaya başayalabilirsiniz.

Ben uygulama örneğiniz Form Load olayında yapacağım. Siz bunu istediğiniz bir yerde yapabilirsiniz. İlk olarak Twitter ile bağlantıyı sağlamanız gerekmete. Aşağıdaki resimdeki gibi bağlantıyı sağlayabilirsiniz.

TweetSharp ile Arama İşlemi

Burada Consumer Key, Consumer Secret, Access Token, Access Token Secret alanlarını Twitter üzerinden alacağınızı unutmayın. O bilgiler ile bağlantıyı sağladıktan sonra bir satırlık bir arama kodu ile arama işlemini yaptırabilirsiniz.

TweetSharp ile Arama İşlemi

Burada Search methodunun parametreleri ilk sırada aramak istediğiniz kelimeyi, ikinci sırada kaçıncı sayfayı istediğinizi son olarak ise kaç sonuç istediğinizi (tabi var ise) yazıyorsunuz. Sonra size aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi sonuç geliyor.

TweetSharp ile Arama İşlemi

Sonuçları çektikten sonra foreach döngüsünü kullarak her atılan tweeti istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

TweetSharp ile Arama İşlemi

Tüm işlemler bu kadar. Alınan bu verilerle ne yapmak artık size kalmış bir şey. İster veritabanınıza kaydettirip da sonra bunların bir analizini yapabilirsiniz ya da sadece web sayfanızda kayan bir yazı olarak gösterebilirsiniz. En başta da dediğim gibi aslında sizin hayal gücünüz neler yapacağınıza karar verir.

Umarım bir yerlerde işinize yaraması dileğiyle. Herhangi bir sorunuz olursa iletişim formunu kullanarak veya yisleyen[at]yusufisleyen[nokta]com mail adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir